ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Το Μαυροβούνιο είναι μια βαλκανική χώρα με βουνά, μεσαιωνικά χωριά και μια στενή λωρίδα παραλιών κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής. Το αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα είναι το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Μαυροβουνίου που βρίσκεται 12χλμ. (7,5 μίλια) νότια της Ποντγκόριτσα.

Το Μαυροβούνιο μπορεί να είναι μικρό από την άποψη της έκτασης, αλλά ξεχωρίζει για εκπληκτικά ορεινά τοπία, δραματικές ακτές, ιστορικά μνημεία και πραγματικά όμορφες περιτοιχισμένες πόλεις. Η ακτή του Μαυροβουνίου είναι εξίσου πανέμορφη με εκείνη του πιο γνωστού γείτονά της, την Κροατία, και είναι για καλό λόγο ότι οι κύριοι τουριστικοί προορισμοί του είναι δημοφιλείς το καλοκαίρι.

Ο Κόλπος του Κότορ, που μοιάζει με φιόρδ, είναι διάσπαρτος με παράκτιες εκκλησίες και οχυρωμένες πόλεις όπως η Κότορ και η Χέρσεγκ Νόβι. Το Εθνικό Πάρκο Durmitor, το οποίο φιλοξενεί τις αρκούδες και τους λύκους, περιλαμβάνει κορυφές ασβεστόλιθου, παγετώδεις λίμνες και το φαράγγι του ποταμού Τάρα. Το Budva είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός της χώρας και διαθέτει μερικές υπέροχες παραλίες καθώς και ένα όμορφο, περιφραγμένο κέντρο της πόλης.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


Menu

 Greek
Menu