Σεβάν
  • 1 Νύχτα

Ενημέρωση

Σεβάν

Η Λίμνη Σεβάν βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Αρμενίας, στο εσωτερικό της επαρχίας Geqharkunik και είναι από τα πιο γνωστά και σημαντικά αξιοθέατα της Αρμενίας, Είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην χώρα και στην περιοχή του Καυκάσου και μια από τις μεγαλύτερες λίμνες φυσικών υδάτων υψηλού υψόμετρου στον κόσμο.

Μπορεί κανείς να απολαύσει την λίμνη Σεβάν κάνοντας μπάνιο ή και θαλάσσια σπορτ σε μία από τις πολυάριθμες παραλίες κατά μήκος της ακτής. Αξίζει η επίσκεψη και στο μοναστήρι Sevanavank, διάσημο πολιτιστικό μνημείο που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου με θέα την λίμνη από ψηλά. 

Μέσω λεωφορείου και αμαξοστοιχίας μπορεί κάποιος να βρεθεί στην λίμνη Σεβάν από την αρμενική πρωτεύουσα Γιερεβάν σε περίπου 2 ώρες.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για Σεβάν

Η σημερινή μορφή της λίμνης προέρχεται από ανθρώπινη παρέμβαση που άλλαξε και το οικοσύστημα της περιοχής και σήμερα τελεί υπό την προστασία του Εθνικού Πάρκου Σεβάν.

Το πιο διάσημο πολιτιστικό μνημείο είναι το μοναστήρι Sevanavank.Αρχικά βρισκόταν σε ένα νησί αλλά η πτώση της στάθμης νερού μετέτρεψε σε μια χερσόνησο.

Η πιο δημοφιλής παραλία βρίσκεται στην Βόρεια ακτή της λίμνης και έχει έκταση 2,5 χιλιόμετρα. Η λίμνη προσφέρει πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως  κολύμβηση, κάνοντας ηλιοθεραπεία, jet σκι, ιστιοσανίδα και ιστιοπλοΐα. Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης πολλά campgrounds και πικνίκ περιοχές για καθημερινή χρήση.


Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο Σεβάν
  • Μονή Hayravank
  • Μονή Sevanavank

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στο Σεβάν

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


Best Western Plus

35.3 μίλια / 56.8 χλμ

4.2/5
36  Κριτικές Verified
am

AMD

40500.00

Επιλέξτε Ξενοδοχείο

Best Western

14.2 μίλια / 22.9 χλμ

4.4/5
13  Κριτικές Verified
am

AMD

81900.00

Επιλέξτε Ξενοδοχείο

Best Western

1.1 μίλια / 1.7 χλμ

/5
  Κριτικές Verified
am

Menu

 Greek
Menu