Δυρράχιο
  • 1 Νύχτα

Ενημέρωση

Δυρράχιο

Το Δυρράχιο είναι από τις παλαιότερες πόλεις της Αλβανίας και η δεύτερη μεγαλύτερη σε σημασία καθώς εκεί βρίσκεται και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται σε μια επίπεδη πεδιάδα κατά μήκος της αλβανικής ακτής της Αδριατικής Θάλασσας μεταξύ των εκβολών του Erzen και του Ishëm και επηρεάζεται από το εποχικό Μεσογειακό κλίμα.

Χάρη στην όμορφη ακτογραμμή, τις σύγρονες ανέσεις και την πλούσια ιστορική κληρονομιά, το Δυρράχιο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αλβανικούς προορισμούς.

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο είναι το Αμφιθέατρο του Δυρραχίου που περιλαμβάνεται στον αλβανικό δοκιμαστικό κατάλογο για χαρακτηρισμό ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Κάποτε είχε χωρητικότητα 20.000 ατόμων και είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στη Βαλκανική Χερσόνησο.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για Δυρράχιο

Το Δυρράχιο ιδρύθηκε από Αρχαίους Έλληνες αποίκους από την Κόρινθο και την Κέρκυρα με την επωνυμία Επίδαμνος γύρω στον 7ο αιώνα π.Χ. σε συνεργασία με τους ντόπιους Ιλλυριούς Taulantii. Γνωστό και ως Dyrrachium, το Δυρράχιο ουσιαστικά αναπτύχθηκε καθώς έγινε αναπόσπαστο μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μετέπειτα της Βυζαντινής. Η Εγνατία οδός, ο μεγαλύτερος στρατιωτικός και εμπορικός δρόμος της αρχαιότητας, ξεκινούσε από την πόλη καταλήγοντας στην Κωνσταντινούπολη.

Οι συγκοινωνιακές συνδέσεις, η συγκέντρωση των οικονομικών θεσμών και η βιομηχανική παράδοση αποτελούν τη βάση της ηγετικής οικονομικής θέσης του Δυρραχίου στην Αλβανία. Εξυπηρετείται από το λιμάνι του Δυρραχίου, ένα από τα μεγαλύτερα στην Αδριατική Θάλασσα, που συνδέει την πόλη με άλλες γειτονικές χώρες. 


Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο Δυρράχιο
  • Επισκεφθείτε τον Ενετικό Πύργο του Δυρραχίου
  • Επισκεφθείτε το Αμφιθέατρο του Δυρραχίου
  • Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Κολυμπήστε στη Παραλία του Δυρραχίου

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στο Δυρράχιο

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


FLIP

Rruga Pavaresia, Lagja 13, Plazh
Durres, 2000 Albania al

4.25/5
4  Κριτικές ΕΠΑΛΗΘΕΥΜΕΝΕΣ
Αυτό το Ξενοδοχείο Διαθέτει

FLIP

Ark Hotel

Tirana

15.0 μίλια / 24.2 χλμ

FLIP

Tirana Airport Albania, Airport Road Rinas, 1053
Tirana, 1053 Albania al

4.311/5
45  Κριτικές ΕΠΑΛΗΘΕΥΜΕΝΕΣ
Αυτό το Ξενοδοχείο Διαθέτει

Menu

 Greek
Menu