Σόφια
  • 1 Νύχτα

Ενημέρωση

Σόφια

Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, και βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Vitosha. Είναι μια ιδιαίτερα ζωντανή και νεανική πόλη που μοιάζει να τα έχει όλα και η οποία συνδυάζει την Ανατολή και την Δύση με έναν δικό της τρόπο. Ταξιδεύοντας στην Σόφια μπορεί κανείς να απολαύσει μεγάλα πάρκα και κήπους, ενώ διαθέτει μεγάλο αριθμό μουσείων, θεάτρων, γκαλερί καθώς και πολλά νυχτερινά κέντρα και παραδοσιακές ταβέρνες.

Η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα εύκολη αεροπορικώς με τακτικές πτήσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σόφιας από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες χώρες. Ο βουλγαρικός σιδηρόδρομος συνδέει τη Σόφια με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για Σόφια

Η Σόφια έχει μακρά ιστορία καθώς προϊστορικοί οικισμοί έχουν ανασκαφεί στο κέντρο της σημερινής πόλης, κοντά στο Βασιλικό Παλάτι, καθώς και στις εξωτερικές συνοικίες Slatina και Obelya. Τα καλοδιατηρημένα τείχη της πόλης (ιδιαίτερα οι υποδομές τους) χρονολογούνται πριν από τον 7ο αιώνα π.Χ. Η πόλη προσφέρει εκτεταμένες περιοχές πρασίνου και σχεδόν όλοι οι δρόμοι έχουν αιωνόβια δέντρα.

Η Σόφια συγκεντρώνει την πλειοψηφία των κορυφαίων θιάσων και τεχνών της Βουλγαρίας. Το θέατρο είναι μακράν η πιο δημοφιλής μορφή τέχνης και οι θεατρικοί χώροι είναι από τους πιο επισκέψιμους. Το παλαιότερο ίδρυμα είναι το Εθνικό Θέατρο Ivan Vazov, το οποίο παίζει κυρίως κλασικά έργα και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.


Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο Σόφια
  • Η πρωτοβυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας
  • Ο καθεδρικός ναός Alexander Nevsky
  • Η εκκλησία Boyana, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
  • Η εκκλησία Αγίου Γεωργίου
  • Η Πλατεία της Ανεξαρτησίας
  • Τον πεζόδρομο Βίτοσα
  • Τον Κήπο της Πόλης

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στη Σόφια

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


Best Western

0.9 μίλια / 1.5 χλμ

4.2/5
135  Κριτικές Verified
bg

Best Western Plus

0.3 μίλια / 0.5 χλμ

3.9/5
36  Κριτικές Verified
bg

Best Western

0.6 μίλια / 0.9 χλμ

3.8/5
19  Κριτικές Verified
bg

Best Western Premier

4.1 μίλια / 6.5 χλμ

4.6/5
152  Κριτικές Verified
bg

Menu

 Greek
Menu