Σόφια

Σόφια

Η Σόφια είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας στους πρόποδες του όρους Vitosha. Είναι το διοικητικό, πολιτιστικό, οικονομικό και εκπαιδευτικό κέντρο της χώρας. Η Σόφια διαθέτει μεγάλο αριθμό μουσείων, θεάτρων, αίθουσες συναυλιών, γκαλερί τέχνης και πολλά νυχτερινά κέντρα και παραδοσιακές ταβέρνες. Διάφορες δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν τακτικές τακτικές πτήσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σόφιας από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες χώρες. Ο βουλγαρικός σιδηρόδρομος συνδέει τη Σόφια με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για Σόφια

Η Σόφια έχει προϊστορικούς οικισμούς που έχουν ανασκαφεί στο κέντρο της σημερινής πόλης, κοντά στο Βασιλικό Παλάτι, καθώς και στις εξωτερικές συνοικίες Slatina και Obelya. Τα καλοδιατηρημένα τείχη της πόλης (ιδιαίτερα οι υποδομές τους) χρονολογούνται πριν από τον 7ο αιώνα π.Χ. Η πόλη προσφέρει εκτεταμένες περιοχές πρασίνου και σχεδόν όλοι οι δρόμοι έχουν αιωνόβια δέντρα.

Η Σόφια συγκεντρώνει την πλειοψηφία των κορυφαίων θιάσων και τεχνών της Βουλγαρίας. Το θέατρο είναι μακράν η πιο δημοφιλής μορφή τέχνης και οι θεατρικοί χώροι είναι από τους πιο επισκέψιμους, δεύτεροι μόνο μετά τους κινηματογράφους. Το παλαιότερο ίδρυμα είναι το Εθνικό Θέατρο Ivan Vazov, το οποίο παίζει κυρίως κλασικά έργα και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.


Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο Σόφια
  • Η πρωτοβυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας
  • Ο καθεδρικός ναός Alexander Nevsky με χρυσό τρούλο
  • Το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στη Σόφια

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


Best Western

0.9 μίλια / 1.5 χλμ

4.4/5
71  Κριτικές Verified
bg

Best Western Plus

0.3 μίλια / 0.5 χλμ

3.9/5
41  Κριτικές Verified
bg

Best Western

0.6 μίλια / 0.9 χλμ

4.1/5
20  Κριτικές Verified
bg

Best Western

1.4 μίλια / 2.2 χλμ

2.8/5
15  Κριτικές Verified
bg

Best Western Premier

4.1 μίλια / 6.5 χλμ

4.6/5
174  Κριτικές Verified
bg

Menu

 Greek
Menu