ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  • 1 Νύχτα

Ενημέρωση

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η Βουλγαρία είναι μια βαλκανική χώρα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα στα ανατολικά. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Σόφια, και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη είναι η Φιλιππούπολη.

Η Βουλγαρία έχει μακρά ιστορία ανά τους αιώνες. Χάρη στη γεωγραφική θέση της έχει αποτελέσει σταυροδρόμι διαφόρων πολιτισμών και ως τέτοιο ανέδειξε μερικά από τα αρχαιότερα μεταλλουργικά, θρησκευτικά και άλλα πολιτιστικά τεχνουργήματα στον κόσμο, ενώ είναι και μία από τι χώρες με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη.

Η Βουλγαρία έχει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ακάλυπτων αρχαιολογικών χώρων στην Ευρώπη μετά την Ιταλία και την Ελλάδα. Το 1972 ο παλαιότερος χρυσός θησαυρός στον κόσμο ανακαλύφθηκε σε νεκρόπολη κοντά στη Βάρνα, αποτελούμενη από νομίσματα, όπλα και κοσμήματα που χρονολογούνται από το 4.600 π.Χ. Εννέα ιστορικά και φυσικά αντικείμενα έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των τόπων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Ένας αριθμός δημοφιλών αεροπορικών εταιρειών έχει κανονικές τακτικές πτήσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σόφιας από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες χώρες. Τα κύρια ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δρομολόγια διέρχονται από τη Βουλγαρία και διεθνή τρένα συνδέουν τη Σόφια με πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


FLIP

Plovdiv Hills

Plovdiv

1.5 μίλια / 2.5 χλμ

98.4

EUR

Δείτε Δωμάτια

FLIP

Brezovsko shose str., No: 127
Plovdiv, 4003 Bulgaria bg

4.82/5
25  Κριτικές ΕΠΑΛΗΘΕΥΜΕΝΕΣ
Αυτό το Ξενοδοχείο Διαθέτει

Menu

 Greek
Menu