ΣΕΡΒΙΑ

ΣΕΡΒΙΑ

Η Σερβία είναι μια χώρα στη βαλκανική χερσόνησο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με οροπέδια και χιονοδρομικά κέντρα. Η πρωτεύουσα του Βελιγραδίου φιλοξενεί το πάρκο Kalemegdan, το φρουρίου του Βελιγραδίου από τις ρωμαϊκές, βυζαντινές και οθωμανικές αυτοκρατορίες. Το Stari Grad, η παλιά πόλη, φιλοξενεί αρχοντικά του 19ου αιώνα, καθώς και όπερα/ μπαλέτο στο εθνικό θέατρο Narodno Pozorište.

 

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για ΣΕΡΒΙΑ

Το κύριο αεροδρόμιο της Σερβίας είναι το Αεροδρόμιο Nikola Tesla του Βελιγραδίου (BEG), που απέχει 18χλμ. από το κέντρο. Αρκετά διεθνή τρένα συνδέουν το Βελιγράδι με την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Μακεδονία,

Η πρωτεύουσα του, το Βελιγράδι, είναι μια ζωντανή ευρωπαϊκή πόλη με τους ποταμούς Σάβα και Δούναβη να τη διαπερνούν. Κάντε μια βόλτα στην οδό Prince Michael, τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, ή πιείτε ένα ποτό στο Skadarlija, ένα vintage δρόμο στο πνεύμα του παλιού Βελιγραδίου, γεμάτο εστιατόρια και καφέ. Μέσα στο φρούριο υπάρχει ζωολογικός κήπος, στρατιωτικό μουσείο, διάσημες εκκλησίες, γκαλερί, πάρκα, αθλητικά γήπεδα κλπ. Το νησάκι του ποταμού Ada Ciganlija έχει μια τεχνητή λίμνη μήκους 8 χλμ. που επισκέπτονται οι λουόμενοι το καλοκαίρι. Είναι ένας ζωντανός χώρος με πολλά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, μερικά από τα οποία είναι ανοιχτά όλο το χρόνο.


Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο ΣΕΡΒΙΑ

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


Menu

 Greek
Menu