Βελιγράδι

Βελιγράδι

Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη και στο σταυροδρόμι της Παννονικής Πεδιάδας και της Βαλκανικής Χερσονήσου. Το Βελιγράδι είναι μια από τις παλαιότερες συνεχώς κατοικούμενες πόλεις στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για Βελιγράδι

Μετά τη Σερβική Επανάσταση, το Βελιγράδι ονομάστηκε και πάλι πρωτεύουσα της Σερβίας το 1841. Το βόρειο Βελιγράδι παρέμεινε το νοτιότερο φυλάκιο των Αψβούργων μέχρι το 1918, όταν συνδέθηκε με την πόλη, λόγω του ότι τα πρώην Αυστροουγγρικά εδάφη έγιναν μέρος του νέου Βασιλείου των Σέρβων , Κροάτες και Σλοβένοι μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Βελιγράδι ήταν η πρωτεύουσα της Γιουγκοσλαβίας από τη δημιουργία της το 1918 έως τη διάλυσή της το 2006.

Όντας η πρωταρχική πόλη της Σερβίας, το Βελιγράδι έχει ειδικό διοικητικό καθεστώς εντός της Σερβίας. Είναι η έδρα της κεντρικής κυβέρνησης, των διοικητικών οργάνων και των κυβερνητικών υπουργείων, καθώς και η έδρα σχεδόν όλων των μεγαλύτερων σερβικών εταιρειών, μέσων ενημέρωσης και επιστημονικών ιδρυμάτων


Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο Βελιγράδι
  • Επισκεφθείτε το Φρούριο του Βελιγραδίου
  • Περπατήστε στην Knez Mihailova
  • Επισκεφθείτε τον ναό του Αγίου Σάββα
  • Κάντε μπάνιο στην Ada Ciganlija
  • Επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στο Βελιγράδι

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


Best Western Premier

3.6 μίλια / 5.7 χλμ

4.9/5
11  Κριτικές Verified
rs

Menu

 Greek
Menu