ΕΛΛΑΔΑ
  • 1 Νύχτα

Ενημέρωση

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα, επίσημα η Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται στη Νότια Ευρώπη. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η σύγχρονη Ελλάδα εντοπίζει τις ρίζες της στον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας, που γενικά θεωρείται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Ως εκ τούτου, είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, των Ολυμπιακών Αγώνων, της λογοτεχνίας, της πολιτικής επιστήμης, των μεγάλων επιστημονικών και μαθηματικών αρχών και δράματος, συμπεριλαμβανομένης τόσο της τραγωδίας όσο και της κωμωδίας.


Τα περίφημα ασβεστωμένα σπίτια και οι γοητευτικές εκκλησίες με μπλε τρούλο χαρακτηρίζουν τα Κυκλαδίτικα νησιά. Η αρχιτεκτονική ποικίλλει σημαντικά από την μία περιοχή στην άλλη, ανάλογα με την τοπική ιστορία. Το έδαφος είναι εξίσου ποικίλο με την αρχιτεκτονική του κληρονομιά: ειδυλλιακές παραλίες, πανύψηλες οροσειρές, οινοπαραγωγικές κοιλάδες, τεράστιες εκτάσεις ελαιώνων στο νότο και πλούσια δάση στο βορρά.Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη ποικιλία πόλεων και χωριών στην ηπειρωτική χώρα αλλά και χιλιάδες νησιά. Λόγω των ακανόνιστων ακτών της και των πολυάριθμων νησιών, η Ελλάδα έχει την 11η μεγαλύτερη ακτή στον κόσμο.


Ο Διεθνής Αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας που βρίσκεται κοντά στο προάστιο Σπάτα, είναι ο μεγαλύτερος, πιο πολυσύχναστος αερολιμένας και ο κεντρικός κόμβος της χώρας, ο οποίος διαχειρίζεται πάνω από 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως από το 2006. Άλλοι μεγάλοι διεθνείς αερολιμένες είναι το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και την Κέρκυρα.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για ΕΛΛΑΔΑ

Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο ΕΛΛΑΔΑ

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


FLIP

Zante Park Resort & Spa, BW Premier Collection

Zakynthos Island

4.3 μίλια / 6.9 χλμ

160.20

EUR

Δείτε Δωμάτια

FLIP

Laganas Beach
Zakynthos Island, 29100 Greece gr

Αυτό το Ξενοδοχείο Διαθέτει

FLIP

Laganas
Zakynthos, 29100 Greece gr

4.5/5
1  Κριτικές ΕΠΑΛΗΘΕΥΜΕΝΕΣ
Αυτό το Ξενοδοχείο Διαθέτει

Menu

 Greek
Menu