Ελλάδα

Η Ελλάδα  βρίσκεται στη Νότια Ευρώπη. Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η σύγχρονη Ελλάδα εντοπίζει τις ρίζες της στον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας, που θεωρείται το λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Ως εκ τούτου, είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, των Ολυμπιακών Αγώνων, της λογοτεχνίας, της πολιτικής επιστήμης, των μεγάλων επιστημονικών και μαθηματικών αρχών και του δράματος, συμπεριλαμβανομένης τόσο της τραγωδίας όσο και της κωμωδίας.

Τα περίφημα λευκά σπίτια και οι γοητευτικές εκκλησίες με μπλε τρούλο χαρακτηρίζουν τα Κυκλαδίτικα νησιά. Η αρχιτεκτονική ποικίλλει σημαντικά από την μία περιοχή στην άλλη, ανάλογα με την τοπική ιστορία. Το έδαφος είναι εξίσου ποικίλο με την αρχιτεκτονική του κληρονομιά: ειδυλλιακές παραλίες, πανύψηλες οροσειρές, οινοπαραγωγικές κοιλάδες, τεράστιες εκτάσεις ελαιώνων στο νότο και πλούσια δάση στο βορρά.Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη ποικιλία πόλεων και χωριών στην ηπειρωτική χώρα αλλά και χιλιάδες νησιά. Λόγω των ακανόνιστων ακτών της και των πολυάριθμων νησιών, η Ελλάδα έχει την 11η μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο.

Ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας "Ελευθέριος Βενιζέλος" που βρίσκεται κοντά στο προάστιο "Σπάτα", είναι ο μεγαλύτερος και πιο πολυσύχναστος αερολιμένας και ο κεντρικός κόμβος της χώρας. Άλλοι μεγάλοι διεθνείς αερολιμένες είναι το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Ρόδος και την Κέρκυρα, ενώ υπάχει πληθώρα και σε ακτοπλοικές γραμμές και δρομολόγια τρένων.

Προτεινόμενοι προορισμοί σε Greece
Εξερευνήστε κοντινούς προορισμούς
  • 1 Νύχτα

Ενημέρωση

Menu

 Greek
Menu