Ρόδος
  • 1 Νύχτα

Ενημέρωση

Ρόδος

Η Ρόδος είναι νησί της Ελλάδας, που βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο πέλαγος. Είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και γνώστη ως το Νησί των Ιπποτών. Ιστορικά, είναι διάσημη παγκοσμίως για τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Η μεσαιωνική Παλιά Πόλη της Ρόδου αποτελεί περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς. Σήμερα, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τουριστών στην Ευρώπη.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για Ρόδος

Η Ρόδος είναι προσβάσιμη με αεροπλάνο με συχνές πτήσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη και Κω. Κατά την διάρκεια του καλοκαιρίου είναι επίσης διαθεσιμά δρομολόγια από την Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, καθώς και από την Μέση Ανατολή. Υπάρχει και η επιλογή του πλοίου με δρομολόγια από τον Πειραιά, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο και όλα τα Δωδεκάνησα.

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου, που ιδρύθηκε το 450 π.Χ. ήταν το αποτέλεσμα της ενοποίησης των τριών μεγάλων πόλεων που προηγήθηκαν , της Λίνδου , της Ιαλυσού και της Κάμιρου. Άκμασε και ήρθε στο αποκορύφωμά της κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 αιώνων π.Χ. Εκείνη την περίοδο κατασκεύαστηκε και ο Κολοσσός της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου!


Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο Ρόδος
  • Ανακαλύψτε την Παλιά Πόλη της Ρόδου
  • Επισκεφτείτε το Καστέλο και την Οδό Ιπποτών
  • Επισκεφτείτε το κοσμικό Μανδράκι
  • Επισκεφτείτε την Αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου
  • Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου
  • Επισκεφτείτε τη Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στη Ρόδο

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


FLIP

Οδός Ιερού Λόχου, 7
Ρόδος, 85100 Ελλάδα gr

4.59/5
166  Κριτικές ΕΠΑΛΗΘΕΥΜΕΝΕΣ
Αυτό το Ξενοδοχείο Διαθέτει

Menu

 Greek
Menu