Ρόδος

Ρόδος

Η Ρόδος είναι ένα νησί στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο πέλαγος. Είναι το μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων. Ιστορικά, ήταν διάσημη παγκοσμίως για τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.Η Ρόδος είναι ένα νησί στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο πέλαγος. Είναι το μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων. Ιστορικά, ήταν διάσημη παγκοσμίως για τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Η μεσαιωνική παλαιά κωμόπολη της πόλης της Ρόδου έχει δηλωθεί μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς. Σήμερα, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τόπους προορισμού τουριστών στην Ευρώπη.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για Ρόδος

Συχνές πτήσεις είναι διαθέσιμες στο διεθνή αερολιμένα Διαγόρας της Ρόδου από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Μύκονο, την Σαντορίνη και την Κω. Από τη δυτική και την ανατολική Ευρώπη και από τη Μέση Ανατολή με πτήσεις τσάρτερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δρομολόγια είναι επίσης διαθέσιμα. Από τον Πειραιά, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Νάξο και όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου κάποιος μπορεί να ταξιδέψει με πλοίο.

Η κωμόπολη της Ρόδου, που καθιερώθηκε 450 Π.Χ. ήταν το αποτέλεσμα της ενοποίησης των τριών μεγάλων πόλεων που του προηγήθηκαν , τη Λίνδο , την Ιαλυσό και την Κάμιρο. Άκμασε και ήρθε στο αποκορύφωμά της κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 αιώνων π.Χ. Αυτό ήταν ο χρόνος όπου η Ρόδος μας έδωσε τον κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου!


Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο Ρόδος
  • Η παλαιά πόλη της Ρόδου
  • Το αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου
  • Το βυζαντινό μουσείο
  • Η δημοτική γκαλερί τέχνης
  • Το Ροδιακό σπίτι
  • Το λιμάνι Μανδράκι
  • Η ακρόπολη της Λίνδου

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στη Ρόδο

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


Best Western Plus

1.1 μίλια / 1.8 χλμ

4.6/5
211  Κριτικές Verified
gr

Menu

 Greek
Menu