Ζάκυνθος
  • 1 Νύχτα

Ενημέρωση

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος (ή Zante όπως αποκαλείται συχνά στα αγγλικά και τα ιταλικά), είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά που βρίσκεται Ιόνιο πέλαγος. Είναι το πιο νότιο και το τρίτο μεγαλύτερο των Επτανήσων. Η Ζάκυνθος συνδέεται αεροπορικά με την Αθήνα, ενώ το καλοκαίρι είναι διαθέσιμες και πτήσεις charter από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Υπάρχουν επίσης υδροπλάνα από την Κέρκυρα και Πάτρα. Το νησί είναι προσβάσιμο και ακτοπλοικώς με συχνά καθημερινά δρομολόγια από το λιμένα της Κυλλήνης, ενώ υπάρχουν και υδροπλάνα από την Κέρκυρα και την Πάτρα.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για Ζάκυνθος

Το νησί έχει χαρακτηριστεί από του Λατίνους ως το Λουλούδι της Ανατολής, αναφερώμενει σε αυτό ως Fiore di Levante. Όχι αδίκως : οι παραλίες, τα ηλιοβασιλέματα, η διασκέδαση, οι καντάδες των ντόπιων εγγυώνται ότι η Ζάνυνθος θα σας προσφέρει τις καλύτερες διακοπές.


Τριγωνική στη μορφή, η Ζάκυνθος έχει τρεις ευδιάκριτες γεωγραφικές περιοχές: βορειοδυτικά βρίσκονται ορεινά παραδοσιακά χωριά, η κεντρική περιοχή είναι εύφορη με άλση ελιών και αμπελώνες και το νοτιοανατολικό σημείο χαρακτηρίζεται από τις όμορφες παραλίες.


Το διασημότερο ορόσημο του νησιού είναι η παραλία Ναυάγιο. Είναι ένας όρμος στη νοτιοδυτική ακτή, απομονομένος από τους υψηλούς απότομους βράχους και προσβάσιμος μόνο με βάρκες. Η παραλία και ο πυθμένας της θάλασσας καλύπτονται με άσπρα χαλίκια, και περιβάλλονται από τα διάσημα τυρκουάζ νερά.
Επίσης γνωστές οι "Μπλε Σπηλιές" , όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το εκπληκτικό τοπίο και τα ιριδίζοντα μπλε χρώματα που δημιουργεί το παιχνίδι του ήλιου με τους βράχους και την θάλασσα, είναι προσιτές μόνο με μικρές βάρκες και θαλάσσια καγιάκ ή κανό.


Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο Ζάκυνθος
  • Επισκεφτείτε την Παραλία Ναυάγιο
  • Επισκεφτείτε την Παραλία Λαγανάς
  • Επισκεφτείτε τις Μπλε Σπηλιές
  • Επισκεφτείτε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο - Προστασία Caretta-Caretta και Monachus-Monachus
  • Ανακαλύψτε την Παλιά Συνοικία Μπόχαλη
  • Επισκεφτείτε τον Ναό Άγιου Διονύσιου
  • Εξερευνήστε το Μαραθονήσι

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


FLIP

Zante Park Resort & Spa, BW Premier Collection

Zakynthos Island

6.3 μίλια / 10.2 χλμ

160.20

EUR

Δείτε Δωμάτια

FLIP

Laganas Beach
Zakynthos Island, 29100 Greece gr

Αυτό το Ξενοδοχείο Διαθέτει

FLIP

Laganas
Zakynthos, 29100 Greece gr

4.5/5
1  Κριτικές ΕΠΑΛΗΘΕΥΜΕΝΕΣ
Αυτό το Ξενοδοχείο Διαθέτει

Menu

 Greek
Menu