Ζάκυνθος

Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος ή επίσης Zante, μια άλλη μορφή που χρησιμοποιείται συχνά στα αγγλικά και στα ιταλικά, είναι ένα ελληνικό νησί στο Ιόνιο πέλαγος. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο των Επτανήσων. Η Ζάκυνθος είναι το πιό νότιο αυτών και ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά.Από σχεδόν όλους τους διεθνείς αερολιμένες μέσω του αερολιμένα της Αθήνας η Ζάκυνθος συνδέεται με αεροπλάνο. Η πτήση κρατά περίπου 45 λεπτά από την Αθήνα. Υπάρχουν επίσης πτήσεις charter από τις ευρωπαϊκές πόλεις το καλοκαίρι. Υπάρχουν επίσης υδροπλάνα από την Κέρκυρα και Πάτρα. Συχνά τα καθημερινά πλοία αναχωρούν από το λιμένα της Κυλλήνης στην ανατολική πελοποννησιακή ακτή, στο νησί της Ζάκυνθου.

Εικόνα μιας βαλίτσας από τίτλο σε DAMΔιαβάστε περισσότερα για Ζάκυνθος

Τριγωνικό στη μορφή το νησί έχει τρεις ευδιάκριτες γεωγραφικές περιοχές: τα βορειοδυτικά είναι ορεινά με παραδοσιακά ορεινά χωριά, η κεντρική περιοχή είναι εύφορη με τα άλση ελιών και τους αμπελώνες και το νοτιοανατολικό σημείο χαρακτηρίζεται από τις όμορφες παραλίες.

Το διασημότερο ορόσημο του νησιού είναι η παραλία Ναυάγιο. Είναι ένας όρμος στη νοτιοδυτική ακτή, απομονομένος από τους υψηλούς απότομους βράχους και προσιτή μόνο με βάρκες. Η παραλία και ο πυθμένας θάλασσας αποτελούνται από τα άσπρα χαλίκια, και περιβάλλονται από τα τυρκουάζ νερά. Οι πολυάριθμες " Μπλε Σπηλιές" , κόβεται στους απότομους βράχους γύρω από το ακρωτήριο Σκινάρι, και είναιπροσιτές μόνο με μικρές βάρκες. Ο λόφος Μπόχαλη επάνω από την πόλη της Ζάκυνθου περιέχει ένα μικρό ενετικό κάστρο, και προσφέρει τις πανοραμικές απόψεις επάνω στην πόλη.


Εικονίδιο ενός χάρτη με καρφίτσα τοποθεσίας BBΤι να κάνετε στο Ζάκυνθος
  • Το Θαλάσσιο πάρκο της Ζάκυνθου που προστατεύει τις χελώνες Caretta- Caretta και τις μεσογειακές φώκες Monachus- Monachus
  • Το βυζαντινό μουσείο
  • Το μουσείο του τουρισμού
  • Το Ενετικό Κάστρο
  • Το ναυάγιο προσιτό μόνο θαλασσίως
  • Το Μαραθονήσι, ένα μικρό ιδιωτικό νησί
  • Η Μπόχαλη, ένα μικρό χωριό σε κάστρο
  • Οι μπλε σπηλιές

Βρείτε ένα ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο

Φίλτρο
 Φίλτρο
Φίλτρο


Best Western

6.5 μίλια / 10.4 χλμ

/5
  Κριτικές Verified
gr

Best Western

6.3 μίλια / 10.2 χλμ

/5
  Κριτικές Verified
gr

Menu

 Greek
Menu